Total Pageviews

Thursday 23 February 2012

ZENworks - Meer met minder!

ZENworks - Meer met minder!

Over de jaren heen heeft ZENworks zich bewezen als een stabiel, robuust en veilig platform voor het beheerd van de IT middelen binnen bedrijven. ZENworks is gegroeid van een management systeem voor uw traditionele of hybride netwerk naar een krachte suite voor het beheer van verschillende vormen van werkplekken/workspaces in fysieke, virtuele en cloud-omgevingen.

U streeft als organisatie immers naar optimalisatie van productiviteit & flexibiliteit van uw medewerkers. Het mag hierbij niet meer uitmaken of u gebruik maakt van vaste werkplekken, laptops, thin-clients, tablets of smartphones: de juiste applicaties dienen voor uw gebruikers beschikbaar te zijn. Als beheerder bepaalt u het waar, wanneer en volgens welke veiligheidsniveaus.
In de ideale wereld heeft u als klant 1 platform en iedereen kan daar mee werken. Ook als beheerder maar 1 backend platform is vaak wenselijk, maar niet altijd praktisch. Wilt u uw bedrijf runnen zoals u dat goed dunkt? Of wilt u uw bedrijfsprocessen aanpassen aan de software welke op de markt is? Of hebt u een overschot in uw budget zodat u uw bedrijfsprocessen in een stuk maatwerk kan stoppen?
In deze tijd is het vaak bezuinigen. Bedrijven willen het maximale halen uit de bestaande middelen welke zij toch hun beschikking hebben. Upgraden is vaak makkelijker en kosteffectiever als migreren naar een nieuw platform.
Dit zijn maar een paar zaken welke vandaag de dag spelen. ZENworks heeft een zeer rijke historie waarin Novell heeft gezorgd om zeer effectief uw “traditionele” maar ook uw “gemixte”IT omgeving effectief te kunnen beheren.
Uiteindelijk willen we allemaal een flexibel, veilig en integreerbaar platform hebben. dit is wat Novell u kunt bieden met ZENworks 11. Wilt u ook weten hoe? Lees dan verder!

Flexibel
ZENworks 11 blinkt uit in zijn flexibiliteit. Of u nu beschikt over Active Directory of eDirectory, ZENworks zal uw gebruikers kunnen beheren. Sla uw informatie op in een door u uitgekozen database (Oracle, MS-SQL) of de meegeleverde Sybase database. Beheer Windows, Macintosh en Linux desktops (RedHat en SUSE) vanuit 1 console!
Flexibel beheer op basis van uw context, uw locatie bepaald wat u mag of niet. En als uw bedrijf plotseling groeit, is ook geen probleem. Door het inzetten van extra servers kan u de extra workload zonder problemen opvangen.



Veilig
Hoe veilig wenst u uw netwerk? Wat zijn de huidige risico’s? Op basis van welke gegevens maken wij de inschatting? Wat is de corporate beveiligingswens? Wat zouden de eventuele kosten zijn om deze wensen in te gaan zetten? Maar wat ook belangrijker is, wat zijn de extra beheerslasten die de beveiligingswensen met zich mee brengen? Hoeveel oplossingen moeten extra ingezet gaan worden om dit niveau te bereiken? En is het überhaupt uitvoerbaar?
ZENworks kan door middel van zijn geïntegreerde beveiligingsoplossingen een zeer hoog niveau voor u bereiken zonder dat dit ten koste gaat van de productiviteit van uw gebruikers.
Elke gebruiker heeft zijn eigen identiteit. Op basis van zijn identiteit kan ZENworks de beveiligingspolicies uitrollen. Het maakt dus niet meer uit of hij achter zijn eigen pc zit of bezig is op een flex plek, zijn rechten zullen hem altijd blijven volgen. De modules Endpoint Security en Full Disc Encryptie zorgen ervoor dat de schadelijke invloeden van buitenaf (Malware, Trojan Horses, WiFi Hyjacking of fysieke diefstal) tegen gehouden worden. Bij diefstal is uw data te allen tijde veilig. De dief zal nooit bij uw data kunnen komen en heeft dus alleen wat ijzer in handen. Dit alleen zorgt ervoor dat u als verantwoordelijke rustig kan gaan slapen!

Integratie
ZENworks 11 is een volledig geïntegreerde suite bestaande uit: Patchmanagement, Assetmanagement, Imaging tools, Macintosh management, Linux management, Desktop en Server management, Full Disc Encryption en een volledige Endpoint Security suite. Alle componenten te beheren vanuit 1 geïntegreerde console.
ZENworks gaat echter verder door naadloos te integreren met o.a. Immideo, Bundle Commander, GroupLink Helpdesk, Lifetime Servicedesk, Novell Service desk en de ENGL Imaging Toolkit.

Voordelen
Omdat ZENworks alle bovenstaande voordelen via een enkele console kan aanbieden heeft u als organisatie minder FTE nodig om een hoog niveau van gebruikers tevredenheid te realiseren. Ook kunt u met deze suite een zeer hoog beveiligingsniveau bereiken wat weer scheelt in het aanschaffen van andere dure tools om hetzelfde niveau te bereiken.
Ook het verschijnsel “Vendor Lock-in” door alles van 1 leverancier als infrastructuur in te zetten kan worden voorkomen. Hoe flexibel u het wil hebben; ZENworks kan het beheren!
Uw eigen netwerk volledig inzichtelijk, beheerbaar en veilig met Novell ZENworks

No comments: